на живо

Музеят на ЦСКА отворен цял ден днес

Армейският клуб празнува 67-ми рожден ден

БГНЕС

Днес, 5 май, ЦСКА празнува своята 67-ма годишнина. Клубът-рекордьор по шампионски титли от футболното ни първенство отбелязва събитието с ден на отворените врати в музея на стадион Българска армия.

Музеят на Спортната слава на ЦСКА е отворен днес от 10:00ч. до 17:00ч. информира cska.bg. В него феновете могат да разгледат огромна част от трофеите, завоювани от играчите на отбора от 1948 година насам. Там са още Златната и бронзовата обувки на Петър Жеков, както и копия от Златната топка и Златната обувка на Христо Стоичков.

По случай 67-я рожден ден на ЦСКА сдружение „ЦСКА Акционерите“ издаде лимитирана серия от шалове.

Всеки от тях ще носи уникален номер от 1 до 100. Шаловете са дарени на ПФК ЦСКА АД, като, от своя страна, клубът ги пуска в продажба във фен магазина на стадион "Българска армия" и в търговския отдел.

Шалът е специалната цена от 67 лева, колкото са и годините от съществуването на ЦСКА. Събраните средства ще отидат като финансова подкрепа към клуба.

ЦСКА има рекордните за България 31 шампионски титли, 19 купи на България, 4 Суперкупи на страната.

Голямата гордост на клуба са пробивите в Европа. 2 пъти ЦСКА стига до полуфинал в турнира за Купата на Европейските Шампиони - през 1967 и 1982г. Веднъж играе полуфинал за Купата на Носителите на Купи през 1989г.

ЦСКА се гордее и с уникалното за български тим постижение да е отстранявал 3 пъти действащия шампион на Европа - Аякс през 1974г, Нотингам Форест през 1981г. и Ливърпул през 1982г.

Честит празник на всички привърженици на ЦСКА и всички свързани с "червения" клуб!