на живо

МВР продължава да установява феновете, чупили седалки на "Славия"

15 от тях са със забрана да посещават футболни мачове

Lap.bg

От Софийската дирекция на МВР съобщиха, че продължават действията им по установяване на лицата, които са се държали непристойно по време на мача от 10-ия кръг на Първа футболна лига между "Славия" и "Левски". Тогава на стадиона в квартал "Овча купел" бяха счупени голяма част от седалките в сектора, в който се подвизаваше "синята" агитка.

Срещата се игра на 21 септември и от СДВР съобщават, че и в момента работят по установяването на извършителите. 23 от лицата вече са били в управления на МВР и се очаква още 4-ма да дадат обяснения. В последните два дни осем от присъстващите на мача са взели отношение по случилото се.

В следствие на работата на МВР са предприети и мерки за ограничаване на достъпа на феновете с неприлично поведение до мачове. Спрямо 12 от тях са наложени принудително-административни мерки - глоба в размер на 1000 лева и 2 години забрана за посещение на спортни мероприятия. На четирима са наложени забрани за посещение за срок от 2 години и по 60 часа общественополезен труд, а един е с наложена глоба от 1000 лева и 1 година забрана за посещение на спортни събития. Един е предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.Материалите по отношение на един от установените са докладвани в съда и се очаква решение, а друг е оправдан в съда. Срещу трима от задържаните са образувани досъдебни производства.

"Полицията няма да толерира подобно поведение и спрямо нарушителите ще бъде прилагана цялата строгост на закона", завършва съобщението на СДВР.