на живо

МВР разследва безредиците на "Армията"

Ще разкажа цялата истина, гарантира синдикът в оставка Дора Милева

Полицията стартира разследване на вчерашните безредици на стадион "Българска армия", съобщи синдик Дора Милева пред Sportal.bg.

Стотици гневни привърженици саботираха търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Те не допуснаха представителя на аматьорския ЦСКА 1948 Никола Газдов, а оферта подаде само собственикът на първодивизионния клуб Гриша Ганчев.

Веднага след анулирането на процедурата Милева обяви, че подава оставка. Това означава, че предстои избирането на неин заместник и насрочването на нов търг - процедури, които вероятно ще се проточат с месеци.

"Няма шанс да си променя решението. Напускам. Не може постоянно някакви да ме заплашват - един, два, три пъти… Не се издържа. Добре че вчера полицията се качи в стаята и ме изведе. Това не е нормално - коментира Милева. - Доколкото знам, МВР вече разследва случилото се. Самосезирали са се. Мен ме викат, за да дам показания. Дали ще кажа истината? Да, ще я кажа пред полицията. Няма да крия нищо. Длъжна съм да я кажа. Нещата не са нормални".