на живо

На 60, издирван от Интерпол, вицепрезидент на Суринам и с минути в Шампионската лига

Рони Брунсвайк е най-възрастният футболист, играл в официален мач

Вицепрезидентът на Суринам Рони Брунсвайк се превърна в най-възрастния футболист, участвал в официален мач. На 60 години и 198 дни той изведе "Интер" Моенготапое с капитанската лента срещу "Олимпия" от Хондурас. 

Срещата от 1/16-финалите на Лигата на КОНКАКАФ - варианта на Шампионска лига в Северна и Централна Америка, завърши с катастрофална загуба с 0:6 за тима от Суринам. Брунсвайк беше вратар и е сред основните виновници за поражението.

Той обаче едва ли ще понесе критики, тъй като е собственик и президент на клуба. 

Брунсвайк е сред основателите на Суринамската освободителна войска, която от 1986 до 1992 г. води партизанска война срещу тогавашната власт и успява да се възкачи начело на държавата. 

От тогава футболистът на "Интер" е фактор в политическия живот на Суринам. 

През 1999 г. той е обявен за издирване от Интерпол. Причината е присъда от съд от Нидерландия. В европейската страна той е признат за виновен за трафик на наркотици. Според "Ню Йорк Таймс" Брунсвайк е свързан с няколко обира на банки, а личният му живот е доста бурен, като има над 50 деца. 

Заради евентуални действия на Интерпол вицепрезидентът ще пропусне реваншът в Хондурас, който трябва да се играе на 28 септември.