на живо

На фона на отцепването: Връщат "Байерн", "Борусия" и "Порто" в Шампионската лига?

В петък ще стане ясно дали УЕФА ще накаже веднага "Реал", "Челси" и "Манчестър Сити"

Getty Images

"Байерн" Мюнхен все пак може да получи шанс да защити трофея си в Шампионската лига, въпреки че бе елиминиран от ПСЖ на четвъртфиналите.

УЕФА сериозно обмисля възможността да изхвърли от полуфиналите "Реал" Мадрид, "Челси" и "Манчестър Сити" заради участието им в сформирането на Суперлигата. Очаква се в петък да има заседание на Изпълнителния комитет на европейската централа, на което да бъде решено как ще се процедира и дали трите тима ще бъдат наказани веднага с отстраняване от надпреварата.

Снимка: Reuters

Президентът на Датския футболен съюз и член на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер потвърди, че съществува вариант с изваждането от турнира на "Манчестър Сити", "Челси" и "Реал".

Германският "Билд" посочва какви биха били последиците при подобно решение. Единият вариант е "Пари Сен Жермен" да бъде обявен за шампион, тъй като единствен от полуфиналистите не е сред отцепниците. Вероятността това да се случи обаче е малка, защото прекъсването на турнира на този етап би довело до нови финансови загуби. Пандемията, заради която форматът на миналогодишното издание бе променен, вече нанесе сериозен удар по Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Другият вариант е полуфиналите да се изиграят, но местата на отцепниците да се заемат от "Байерн", "Борусия" Дортмунд и "Порто", които отпаднаха на четвъртфиналите съответно от ПСЖ, "Сити" и "Челси".

"Шпигел" пък разкрива, че "Байерн" и "Борусия" имат 30-дневен срок от Суперлигата да кажат окончателното си решение дали ще се присъединят към надпреварата. ПСЖ трябва да даде отговор до 14 дни.