на живо

На Коледа в залата: Тервел и Диана Пулеви и най-голямото им богатство

"Възпитаваме децата си да не са аморфна маса", заяви боксьорът

Пълна къща със синове и пълни сърца с обич! На Коледа боксьорът Тервел Пулев и съпругата му - бившата волейболистка Диана, ни посрещат в залата заедно с тримата си наследници - Калоян (на 13 години), Аспарух (на 5 години) и Самуил (на 9 месеца). 

Двамата спазиха традициите и на Бъдни вечер бяха заедно със сестрите на боксьора, както и неговия брат Кубрат Пулев.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

"Традициите са като на повечето българи - нищо по-специално или по-различно. Събираме се, което е много важно за нас. В наши дни всеки пътува на различни места, преди коронавируса. Празниците са един момент, в който да се съберем, да се видим, кой какво прави, как се чувства. Кубрат също беше с нас. Имаше интересни дискусии, чисто семейни", заяви Тервел.

"Сигурно хората, които имат едно дете или нямат деца, и на тях им е трудно по някакъв начин. Не е лесно, но сме щастливи. Имаме много голямо богатство, гледаме си ги, радваме им се, възпитаваме ги. Трудно е, но е щастливо", добави Диана.

Освен, че децата им носят имена на български владетели, семейството държи те да бъдат възпитавани в тази традиция.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

"Възпитаваме децата да не са аморфна маса. Ние сме хора, които принадлежат към нашия род. Гордеем се с произхода си, с това, че сме българи. На това ги учим", каза боксьорът.

След като през март 2021 г. Диана роди Самуил, няма как годината да не е била специална за Пулеви. А за следващите 12 месеца двамата си пожелават здраве и разбирателство.

"Няма от какво да сме недоволни. Получихме един невероятен подарък - нашето трето дете. За нас 2021 г. ще бъде незабравима за целия ни живот. На първата ни Коледа заедно бяхме в чужбина, в Белград, защото там играеше. Събрахме се българи, близки хора, нейната майка дойде с мен. Да бъде здрави. В професионален план искам да се реализирам повече. Калоян също си има своите лични цели. Искам с Дияна да продължаваме в същия дух - да се гледам, да се разбираме. Това за нас е безценно. Надяваме се февруари-март да участвам в някой хубав мач", каза Тервел.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

Той коментира и темата за премахването на бокса от олимпийската програма за Игрите през 2028 г. Тервел е бронзов медалист от Лондон 2012 г.

"За бокса ми е мъчно, не само защото имам олимпийски медал. Той ме е изградил като характер, като личност, формирал ме е. Това е един от най-древните спортове. Да излезе от програмата на олимпийските игри заради едни спортове като BMX или други дисциплини...", каза той.