на живо

На неутрален терен в Англия: Домакините поръчват музиката

Отборът, който ще загуби домакинското си предимство, може да избере озвучаването

Reuters

Множество футболисти и треньори се изказаха, че домакинското предимство без публика няма значение. Само че представете си разликата между това да излезеш на терена от съблекалнята, в която прекарваш часове всеки ден и от съвсем безлично и непознато помещение на друг стадион.

След като английската полиция поиска шест мача след подновяването на сезона във Висшата лига да се проведат на неутрални терени, за да могат по-лесно да следят за спазването на мерките за борба с коронавирус, местната футболна федерация започна да търси начини да компенсира домакините.

Една от идеите, според "Дейли Мейл", е отборът, който е трябвало да приеме противника на своя територия, да може да... избира музиката. 

Домакините ще могат да решават на коя мелодия двата тима да излизат на терена, коя да звучи при гол и да използват обичайния си диктор.

Снимка: Getty Images

От изданието са категорични, че липсата на публика прави двата отбора абсолютно равностойни на терена, като посочват статистика от Бундеслигата. След подновяването на сезона в Германия се изиграха 27 мача, като само 5 от тях завършиха с победа на домакините.

Мачовете във Висшата лига трябва да бъдат подновени на 17 юни. Преди това отборите ще проведат подготовка и ще могат да играят контроли. Именно тези мачове ще са най-показателни, според местните власти. Те ще дадат отговор дали феновете могат да не нарушават забраните и да си останат вкъщи, докато любимците им играят.