на живо

На този ден: Счупена футболна врата и хаос на "Сантяго Бернабеу" (ВИДЕО)

Полуфинал в Шампионската лига започна с 1 час по-къснo

На този ден: Счупена футболна врата и хаос на "Сантяго Бернабеу" (ВИДЕО)

На 1 април 1998 г. футболистите на "Реал" Мадрид и "Борусия" Дортмунд слушат химна на Шампионската лига в очакване на началото на първия полуфинален двубой от най-престижния европейски клубен турнир. В този момент вратата пред южната трибуна на "Сантяго Бернабеу" се срутва внезапно.

Причината е, че няколко десетки запалянковци на "лос меренгес” от този сектор на стадиона са се качили на загражденията и един от стълбовете, с които е закрепена и футболната врата, не издържа на натиска.

Снимка: Getty Images

Настъпва хаос. От "Борусия” Дортмунд настояват мачът да бъде отложен, но холандският съдия Марио Ван дер Енде предпочита да изчака. Изпраща футболистите на двата отбора в съблекалните, докато се разреши проблемът. Суматохата продължава повече от час, като се налага домакините да осигурят резервна врата, която докарват от локация, намираща се на 2 километра от "Сантяго Бернабеу". Внасянето ѝ на терена също не минава без проблеми заради размерите ѝ.

Снимка: Getty Images

След близо 75-минутното забавяне "Реал" Мадрид побеждава с 2:0 и си осигурява комфортна преднина преди реванша в Дортмунд, който завършва без голове. Отборът на Юп Хайнкес се класира за финала, в който надиграва "Ювентус" с 1:0 с гол на Предраг Миятович и печели дългоочаквания седми трофей от най-престижния европейски клубен турнир.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

на този ден