на живо

НА ЖИВО: Анди Мъри - Григор Димитров

Следете с нас финала на China Open

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се намира в отлична форма и днес ще изиграе третия си финал за сезона. Първата ни ракета се изправя срещу световния №2 Анди Мъри в спор за трофея на China Open.

Григор стигна дотук със силна игра, но и доза късмет, тъй като Милош Раонич, който трябваше да бъде съперник на българина в полуфинала, се отказа поради контузия.

Днес обаче ще има тежко изпитание за Гришо. Мъри е спечелил 7 от 10 сблъсъка помежду им при професионалистите. През тази година британецът спечели "Уимбълдън", Мастърса в Рим и турнира в Куинс, Той защити и олимпийската си титла.

Следете мача с нас:

Първи сет

1:0 - Пробив за Мъри! Григор избра да сервира пръв, след което подари гейма на съперника си. Първата ни ракета направи цели две двойни грешки. Лошо начало...

2:0 - Британецът затвърждава пробива, при това с лекота. Димитров се отчете с едно отлично излизане на мрежата, но нищо повече.

2:1 - Григор навлиза в ритъм. Страхотен тенис и от двамата претенденти за титлата. Мъри стигна до 0:30 с отлична игра в защита и прекрасен ретур, но след това Димитров записа 4 поредни точки. В крайна сметка българинът спечели подаването си..  

3:1 - Световният №2 направи първата си непредизвикана грешка в мача, но като цяло беше перфектен и разликата се запазва. 

3:2 - Гришо не остави никакви шансове на Мъри, реализирайки 4 аса. Мислите му обаче трябва да са насочени към връщането на ранния пробив.

4:2 - Първи сериозен тест за Мъри, но той го взе с отличен. Григор имаше брейкпойнт, британецът обаче го отрази. Българинът прилага тактиката си от мача с Надал. Засега тя не му носи успех.

4:3 - Оспорван гейм, в който Григор показа самочувствие във важните моменти. Хасковлията блесна с красиво обръщане на диагонала от бекхенд.

Междувременно камерите ни показват, че на трибуните е бившия наставник на английския шампион "Манчетсър Сити" Мануел Пелегрини.

5:3 - Мъри даде само една точка на Гришо. Тя дойде след ретур уинър като по учебник. Димитров ще има една последна възможност да пробие съперника си.

5:4 - Бърз гейм на нула за най-добрия ни тенисист.

6:4 - Гейм и сет за Мъри. Британецът повежда! 

Втори сет

0:1 - Григор отново сервира пръв, но този път не допусна изненади. Геймът отново започна лошо за Димитров, който допусна грешка от бекхенд. Последваха обаче четири поредни точки на сметката на българина.

1:1 - Публиката се наслади на ефектен смач с отскок от страна на Гришо, както и на страхотен лоб в изпълнение на Мъри. Иначе британецът с лекота печели подаването си.

1:2 - За пореден път Григор е подложен на огромен натиск при свой сервис, но успява да издържи. Хасковлията отрази два брейкбола.

2:2 - Григор се бори и стигна до 30:30, но Мъри засили първия си сервис и отново се измъкна.

3:2 - Пробив за Мъри!

4:2 - Димитров се добра до 30:30, но избра да прекъсне последвалото разиграване, вярвайки, че ударът на Мъри е бил в аут. Системата "Ястребово око" обаче показва, че топката е закачила линията. Британецът затвори гейма с ас.

4:3 - Гришо подобри сервиса си и съхрани надежди за обрат.

5:3 - Мъри продължава да не среща трудности при своите подавание. Световният №2 вече е на гейм от триумфа, а Гришо се нуждае от пробив, за да остане в мача.

5:4 - Безпроблемен гейм за Григор, който дори се отличи с удар между краката в стил Роджър Федерер. 

5:5 - Великолепен Григор! Българинът пробива съперника си на нула!

5:6 - Куп непредизвикани грешки на представящият се страхотно до момента Мъри позволяват на Григор да поведе за пръв път в сета.

6:6 - Световният №2 показва здрави нерви. Предстои тайбрек!

7:6 (7:2 в тайбрека) - Гейм, сет и мач за Мъри...