на живо

НА ЖИВО: Беларус - България

Проследете с нас световната квалификация

Lap.bg

Край на мача. Поражение за България...

90+1 мин. - Гол за България! 1:2, Георги Костадинов намалява резултата. Три минути е добавеното време на тази среща.

81 мин. - Георги Миланов заменя Станислав Манолев.

80 мин. - 2:0 за Беларус! Великолепен гол на Павел Савитский, който овлядя топката, финтира Божиков и технично преодоля Михайлов. Тимът на Игор Криушенко нямаше попадение в последните си 4 официални мача. Сега бележи две...

74 мин. - Смяна в състава на Беларус. Артьом Бико на мястото на Денис Лаптев.

72 мин. - Втори жълт картон за играч на домакините. Получава го Егор Филипенко.

64 мин. - Петър Хубчев осъществява и втора смяна. Ивайло Чочев в игра, Ивелин Попов сяда на пейката.

Снимка: Lap.bg

55 мин. - Слаб, макар и точен изстрел на Александър Тонев. Черник лови с лекота.

54 мин. - Спас Делев отново се контузи. Има проблеми с лявото рамо. До края на срещата мястото му ще заеме голмайсторът на италианския втородивизионен "Новара" - Андрей Гълъбинов.

51 мин. - Нов фаул на Алисейко срещу Занев, като този път беларуският бранител е декориран в жълто. Пряк свободен удар за България, при който Делев центрира опасно, но Черник е на висота.

46 мин.- Начало на втората част. Без промени и в двете единайсеторки.

Край на първото полувреме. Беларус води на България с 1:0 на почивката...

Снимка: Lap.bg
43 мин. - Жълт картон за капитана Светослав Дяков. Така той ще пропусне следващата световна квалификация на "трикольорите" - домакинството на Швеция.

38 мин. - Героят от двубоя с Холандия Спас Делев полежа на тревата, беше му оказана медицинска помощ. На Петър Хубчев няма да се наложи да прави принудителна смяна, Делев ще продължи.

35 мин. - В същото време се играят и други две срещи от нашата група. Холандия очаквано води на Люксембург с 2:0 (Робен 21 мин., Снайдер 34 мин.), а Франция и Швеция все още не се са си отбелязали гол. 

Снимка: Lap.bg

33 мин. - 1:0 за Беларус! Сиваков реализира наказателния удар. Михайлов беше близо до спасяване, но топката премина под тялото му и се озова в мрежата...

32 мин. - Дузпа за Беларус! Чорбаджийски повали Лаптев в наказателното поле. Така домакините получават възможност да открият резултата, в противовес със случилото се на терена до момента.

26 мин. - "Лъвовете" постепенно се активизираха. Изстрел от разстояние и на Ивелин Попов, макар и неточен. Засега мачът е равностоен.

20 мин. - Делев намери отлично Манолев, който отправи силен удар, но стражът на Беларус изби. Първа добър шанс за гол пред нашите. 

16 мин. - Удар от фаул на Алисейко, но коварната топката е спасена от българския страж.

9 мин. -  Тежък сблъсък между Алисейко и Занев оставя последния на тревата. Българският защитник няма да има проблеми да продължи срещата, въпреки че получи коляно в гърба от своя съперник.

4 мин. - Битката се води предимно в средата на терена.

2 мин. - Беларус залага на 3-5-2, което често ще прелива в 5-3-2: Сергей Черник, Станислав Драгун, Сергей Матвейчик, Егор Филипенко, Дмитрий Алисейко, Серхей Политевич, Павел Савитски, Михаил Сиваков, Иван Маевски, Денис Лаптев, Сергей Баланович

Снимка: Lap.bg

2 мин. - Без изненади в единайсеторката на Петър Хубчев. Излизаме в схема 4-2-3-1: Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Светослав Дяков, Георги Костадинов, Александър Тонев, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Спас Делев 

1 мин. - Главният съдия Матей Юг дава начало на двубоя на "Борисов Арена".

ПРЕВЮ

Националният отбор на България гостува на Беларус в шестия си мач от световните квалификации. На "Борисов Арена" "трикольорите" ще опитат да стигнат до трета поредна победа, която да съхрани шансовете и надеждите ни за класиране на Мондиала. Преди това "лъвовете" първо записаха минимален успех в София срещу тазвечершния си съперник, а след това изненадващо минаха и през Холандия (2:0).

Сега има всички предпоставки за нова победа. Беларус ще бъде без куп основни играчи - Александър Хлеб, Сергей Кривец, Максим Валдско, Ренан Бресан, Игор Шитов, Ихар Стасевич и Александър Мартинович. Част от останалите играчи пък са изморени от сгъстената си програма, тъй като местното първенство е в разгара си. С 15 мача в рамките на 2 месеца те вероятно ще са изтощени.

В нашия лагер няма проблеми с контузии или умора. Селекционерът Петър Хубчев ще може да разчита дори на доскоро лекуващия контузия капитан Светослав Дяков. Липсва единствено друг ас на шампиона "Лудогорец" - Владислав Стоянов.

Интересното е, че и статистиката е в наша полза. "Лъвовете" са се сблъсквали с Беларус 6 пъти, като три от тях са завършвали с български успех. Поражението ни е в приятелски мач в Минск през 2011 г.