на живо

Балъков: Ако има обединение, пръв ще вдигна ръка (ВИДЕО)

Бившият национален селекционер е новият треньор на ЦСКА 1948

Lap.bg

Красимир Балъков официално бе представен като треньор на ЦСКА 1948. Бившият национален селекционер е подписал договор за три години и ще води новака в Първа лига при дебютния му сезон в елита.

Той отказа да коментира ЦСКА на Гриша Ганчев, но запитан относно евентуално бъдещо обединение между двата клуба с това име, Балъков уточни: "Ако има обединение, пръв ще вдигна ръка".

Изпълнителният директор на новака Добрин Гьонов добави: "Многократно през последните месеци съм казвал, че има как да стане обединение и го предлагаме в момента. Ние сме клуб на феновете. Нашите собственици са феновете на сдружението на ЦСКА 1948. Тръгнахме от най-ниското ниво, извървяхме нашия път до най-високото ниво, без чужди лицензи, сливания и т.н. Знаете историята на ЦСКА (б. ред. - на Гриша Ганчев). Ние не можем да имаме обединение с този отбор. Но феновете ако решат, могат и те да дойдат и да станат членове на сдружението, да станат собственици, да изберат ръководство. Те могат даже и Ганчев да си го изберат, но това вече няма да има нищо общо с отбора на "Литекс", а ще бъде един чист клуб и тогава ще има обединение.", разясни Гьонов.

"Искам да благодаря на ръководството, че се обърна към мен. Два дни имахме доста разговори, доста неща обсъдихме. Това е един нов, млад, перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в А група. Този проект ме заинтересова изключително много. Има изключително много спекулации в сферата на името ЦСКА. Не искам и не смятам, че трябва да отговарям на какъвто и да е въпрос по тази тема. Аз съм треньор на ЦСКА 1948, искам отборът да се развива и с всеки мач да играе по-добър и по-качествен футбол, и с времето да търсим реалните цели. Не казваме че сме в А група, за да останем. Не казваме, че сме тук, за да се борим с грандовете. Селекцията е направена, доказалите се футболисти са оставени, моята задача до зимата е да анализирам всички в клуба и с разговори да обсъждаме как ще се развиваме занапред. Засега ще разчитам на съществуващите кадри", каза Балъков.

Снимка: Lap.bg

"Има само едно място за привличане на футболист и сме разговаряли по тази тема. Искаме да привлечем българин, но знаете как стават нещата с привличането в България. Той играе в средата на терена, може да бъде и нападател.", добави той.

Според Добрин Гьонов, трансферът на Мартин Камбуров е сигурен и ще бъде обявен до няколко дни. 

"Нека първо подпише, но качествата му са ясни. Той е един от най-големите голаджии на българското първенство, аз ще бъда най-доволен, ако успее по най-бързия начин да си направи този рекорд, защото той го заслужава", допълни Бала.

"Целта на ръководството е както всяка година досега да играе все по-добре, сега таванът е участие в УЕФА и Шампионската лига. Но сега това не е реалистично, но апетитът идва с яденето. Нека първо си свършим работата. Познавам повечето футболисти и знам на какво са способни. Целта на ръководството е с всеки следващ мач да играем по-добър и разпознаваем футбол."

"Ще направя всичко възможно да изглеждаме добре и в ДЮШ. Школата трябва да функционира. Няма да стане от днес за утре, но това е целта.", добави Красимир Балъков.