на живо

Георги Тодоров: Футболистите играят с напрежение на "Герена" (ВИДЕО)

"Надявам се "Лудогорец" да победи ЦСКА",

Lap.bg

Победа на стадион "Георги Аспарухов" и прекъсване на негативата серия от загуби у дома са целите пред "Левски" за предстоящия мач от 7-ия кръг на плейофите на Първа професионална лига срещу "Черно море". Това разкри треньорът Георги Тодоров преди срещата в неделя (12 май).

"Сините" нямат успех на собствения си стадион от началото на 2019 г.

"Ще ни бъде трудно, но трябва да прекъснем тази серия да нямаме победа от 4 мача на "Герена". В моята статистика надали се е случвало. Трябва да подходим с голяма агресия и желание. Притеснява ме, че футболистите играят с известно напрежение тук. Ще се постарая да не е така, но това зависи от тях. Надявам се да направим един добър мач и най-важното е да победим", каза Тодоров.

"Няма причина да играем с напрежение! Играем на "Герена"! Пред наша публика! Те трябва да покажат най-доброто и да търсим победата. Не ме интересуват точките, а победата и добрата игра. Мисля, че направиха добър мач в Пловдив, отзивите са позитивни. Би трябвало това да им помогне, да ги успокои. Тежко е да нямаш победа в 4 мача на "Герена". Това е проблем! Не е много лесно в "Левски" и ЦСКА. Отговорността е голяма и не всеки може да я носи. Публиката поддържа отбора и в моментите, когато не играят добре и резултатът е негативен. Надявам се да се отърсят", добави още той.

Срещата ще бъде втора за Тодоров начело на тима този сезон. Той беше назначен за временен наставник на "Левски" до края на кампанията след освобождаването на Георги Дерменджиев. Преди седмица "сините" победиха "Ботев" Пловдив с 3:1. С този успех отборът си осигури минимум трето място в крайното класиране на шампионата.

В събота (11 май) предстои дербито на кръга между ЦСКА и "Лудогорец". "Червените" изостават на 3 точки от лидерите от Разград, а всички мачове до края на кампанията, в това число и срещу "сините", са от значение.

"За съжаление вече 10-а година нямаме трофей. Надявам се следващата година "Левски" да играе роля в борбата за титлата. Много време мина, но трябва много работа. По-добре е "Лудогорец" да победи, защото ще имаме шанс да атакуваме второ място. Но първо трябва в нашия мач да победим и тогава да се правят някакви сметки. Ако не победим, никакви сметки не може да си правим", каза още Тодоров.

За спекулациите, че Петър Хубчев ще бъде треньор на "сините" през следващия сезон, настоящият наставник заяви, че би бил "точен избор".