на живо

Нестор Ел Маестро: Изненадан съм от Десподов (ВИДЕО)

Сега няма мачове, скучно е и следя какво става в "Левски" и "Лудогорец", обяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

"Приятно съм изненадан от Кирил Десподов. Логично е да се очаква, че при всички тези информации за интерес на силни клубове той ще загуби концентрация. Неговото отношение към тренировките обаче е забележително. Надявам се това да не се промени и след 31 януари", обяви треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро по време на първото открито занимание на "червените" през 2019 г.

Снимка: Lap.bg

Десподов, който спечели приза за футболист №1 за миналата година, е спряган за трансфер в отбори от цяла Европа. Самият той не крие желанието си - да продължи кариерата си в силно първенство, по възможност италианското. На този етап обаче крилото остава в ЦСКА и евентуално развитие може да се очаква именно до 31 януари, когато затваря зимният трансферен прозорец.

Снимка: Lap.bg

Ел Маестро допълни, че ЦСКА продължава да търси нови попълнения. На този етап не е привлечен нито един футболист. "Ние сме клуб, който се стреми за развива своите състезатели. Засега обаче няма нищо конкретно. Надявам се, че през пролетта ще бъдем по-силни. Като треньор това е моята работа. Не са нужни големи проблеми, а да подобрим определени детайли - например във физически аспект. В началото на сезона изглеждахме много добре физически, след това постепенно свалихме нивото. Определено Валентин Антов ще започва по-често като титуляр, отколкото през есента".

Снимка: Lap.bg

"Жеферсон все още в Бразилия. Вчера говорих с него. Има някакви семейни проблеми, но не искам да влизам в подробности. Свързано е със сина му. Ще се присъедини към отбора в Испания. Това не е идеалната ситуация, тъй като ще закъснее с две седмици. Това обаче няма да е първият случай, в който бразилски футболист закъснява. Аз ще работя с него, за да го вкарам във форма. Мауридес изненадващо е в добро състояние. Не е качил килограми, което е добра новина. Сега имаме четири седмици и половина, за да го вкараме в оптималната форма."

"Люпко Петрович е край нас всеки ден. Постоянно говоря с него и се наслаждавам на комуникацията ни. Той ще пътува с нас за Испания и ще бъде с отбора всеки ден, за да можем да работим заедно."

Снимка: Lap.bg

"За нови договори на Тиаго и Черниаускас трябва да попитате тях. Знам, че такова е желанието на клуба и има някакви оферти. Всичко останало е въпрос на преговори. Двамата тренират добре и от моя гледна точка за тях няма проблеми в ЦСКА. Какво правят с мениджърите си, аз не мога да знам."

Според треньора на ЦСКА изоставането на 6 точки от лидера "Лудогорец" е трудно за наваксване, но шансовете остават. "Предстоят ни два директни мача с тях в първенството, както и още много битки с останалите тимове. Всички тук мечтаем за титлата".

Снимка: Lap.bg

"Сега няма мачове и е скучно, затова следя както се случва при "Левски", "Лудогорец" и много други отбори. Снощи например гледах "Челси" срещу "Нюкасъл", много интересен двубой. Да, той няма нищо общо с мен, но все някак трябва да запълвам времето (смее се)."

ЦСКА ще тренира в София до вторник, когато заминава на лагер в Испания. 

Тагове:

цска