на живо

НА ЖИВО: Какво ще е бъдещето на "Левски"?

Мнения след срещата а стадион "Георги Аспарухов"

Lap.bg

Ръководството и феновете на "Левски" обсъждат как да действат, за да запазят клуба и той да не фалира във времето, когато нямат приходи от спонсорство.

Финансовите проблеми на "сините" започнаха с промените за Закона за хазарта, които засегнаха фирмата за лотарийни игри на Васил Божков. След това това на бизнесмена и фактическия собственик на мажоритарния пакет акции на "сините" - Георги Попов, бяха повдигнати няколко обвинения от прокуратурата. Двамата в момента са в Дубай, а българската страна предяви искане за екстрадицията им.

Няколко седмици "Левски" се издържаше с дарения и продажби на билети и абонаментни карти за мачове. Спирането на мачовете у нас допълнително утежни финансовото състояние на клуба.

За това феновете поискаха с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, държавата да вдигне запора на сметките на спонсора, или да даде кредит на клуба.

Премиерът заяви, че ще подпомогне "Левски", ако "сините" постигнат смяна на собствеността.

В предаването "Тази сутрин" Васил Божков изрази готовност да предостави акциите на феновете или на инвеститор, който би се справил с издръжката на клуба.

За преносител на акциите е спряган треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов, който заяви, че поддържа връзка с Божков и е готов на такава стъпка.

След изявлението на бизнесмена от Дубай, на стадион "Георги Аспарухов" се състоя среща между изпълнителния директор Павел Колев, Папазов и феновете.

Тагове:

Левски акции