на живо

Петър Хубчев: Няма да се кланяме, за да угодим на други (ВИДЕО)

"Защо никой в "Интер" не говори за смяната на Спалети?", попита Павел Колев

Lap.bg

"Левски" има нов треньор и неговото име е Петър Хубчев. Информацията не е нова, но за първи път бившият национален селекционер застана пред журналистите и беше официално представен на новия си пост.

Преговорите с Хубчев са започнали през март, когато се появиха и първите слухове за треньорска промяна. Тогава той беше селекционер на националния отбор и тепърва тимът започваше участие в квалификациите за европейското първенство през 2020 г. 

"Официалното изказване от БФС беше, че съм бил раздвоен и съм го споделил с президента. Това не е истина. Бях твърдо убеден, че по начина, по който ние разбираме нещата, и по който те се случваха, ние не можехме да бъдем полезни там. Уведомил съм за това хората, които трябва да знаят, хората, които са честни и искрени в намеренията си. Не е било на Великден, а много преди това. Темата приключва днес! Бих помолил да не коментираме това повече, защото нищо добро няма да излезе. Ако между треньорите има някаква етика и уважение, от цялото си сърце пожелавам успех на Красимир Балъков и на момчетата, с които работихме в последните две години", заяви още той.

Новият треньор на "Левски" е подписал договор за 2 години с опция за удължаване за още 1. Той влиза в сила от началото на подготовката за новия сезон. Щабът му на стадион "Георги Аспарухов" включва помощниците му от националния отбор.

"Сигурно сте чували и от други треньори, които са сядали на този стол. Знам много добре къде сме дошли и какво се очаква от нас. Знам какво е напрежението, не е нужно всеки час някой да ме пита нещо. Знам какво трябва да направим. Ще се опитаме, според нашите виждания и разбирания, да го направим. Ръководството е запознато. Приели са го. Няма да нарушим тези принципи. Това са неща, които са ни носили макар и малки успехи, и няма да се кланяме на този и онзи, за да угодим на трети и пети. Уверили сме ръководството, надявам се и най-важното е да убедим футболистите", добави той.

Снимка: Lap.bg

"Сините" са петият клубен тим, който Хубчев ще води у нас. За последно той беше начело на "Берое" в периода 2012-2016 г., като през 2015 г. тимът завърши на второ място в класирането на българския шампионат, а през 2013 г. спечели Купата на България.

От клуба до самото назначаване на Хубчев, който е двукратен шампион с "Левски" като футболист, отричаха за подобна смяна.

"Цяла Италия знае от 6 месеца, че Лучано Спалети няма да е треньор на "Интер". И че най-вероятно Антонио Конте ще го замени. Аз не съм чул някой от директорите да излезе и да коментира ситуацията. Принципите във футбола са едни и същи. Ако мога да върна времето назад, бих постъпил по същия начин, независимо от личното ми мнение, кой трябва да бъде треньор на "Левски". Когато аз дойдох, това беше Георги Дерменджиев. Работих ден и нощ за да го подкрепям при промени и нови футболисти. Мисля до голяма степен, че и Дерменджиев може да потвърди. Когато един треньор има договор с "Левски", това е достатъчен мотив да го браня с всички възможни средства. Това и направих! Най-лошото, което можеше да се случи в тази ситуация, е да сринем авторитета на клуба и на треньора.", каза изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев. 

Снимка: Lap.bg

"Сините" ще се разделят с 11 играчи.

"Понеже се чувствам част от журналистическата гилдия, ще ви дам няколко неща. Както вече знаете, Цветкович, Яблонски и Кабрал не са част отбора. Тяхните договори приключиха. Вашчук също си тръгва, а на Утонджи няма да му бъде предложен нов контракт. Преди няколко дни по взаимно съгласие разтрогнаха - Белмонт, Буш и Нганиони. Тепърва предстоят разговори със Сайдахмет. Последното решение ще е на треньора. Освен това имаме уговорка с Нашименто и Ривалдиньо да не се присъединяват към подготовката на "Левски". На Виана пък няма да му бъде продължен договора", разкри Колев.