на живо

Любо Пенев: Пред съдията има 3 варианта (ВИДЕО)

ЦСКА приема "Черно море" в първи мач от плейофите

ЦСКА ще се бори до последно за титлата в Първа лига и спечелването на Купата на България, заяви треньорът на "армейците" Любослав Пенев на пресконференцията преди първия мач от плейофите в Първа лига.

В рамките на седем дни "червените" ще трябва да изиграят три мача, два от които в Разград срещу шампиона "Лудогорец".

"Имаме доста време за възстановяване, ако има преумора у някого. Групата ни не е широка, до последния момент ще менажирам опции. За 7 дена имаме 3 мача.", започна наставникът.

Пенев заяви, че отборът не трябва да подценява нито един съперник, защото всеки иска да вземе точки от ЦСКА: "Всички отбори са максимално мотивирани срещу нас. Важно е да не подценяваме съперника. Лесни мачове няма да има за нас.".

"Силите ще ги разпределим по моментната форма на всеки един футболист. Доволен съм от всички, но не всеки ще вземе участие в тези мачове. Това е решение, което ще взема непосредствено преди всеки мач. За сега всички са живи и здрави, няма болежки.", добави той.

"Двубоят утре ще бъде коренно различен от първия ми мач срещу тях. Уважавам всеки един съперник, но нашата цел е само победата и трите точки. Искам да играем тотален футбол."

"Всеки отбор ще иска да играе за спечелване на точки, за реномето си. Нашата цел е да станем първи и да спечелим купата. Целим се най-високо. Мачовете започват утре, ще бъде интересно. Разместването ще продължи. Оптимист съм и вярвам, че ще играем още по-добре.".

След мача срещу "моряците" през февруари Пенев избухна срещу БФС и съдията Стефан Апостолов. Според треньора, има три варианта за протичане на утрешния мач под ръководството на същия рефер.

"Темата със съдията ме кара да се концентрирам върху три варианта. Първи - може би пак ще иска да е главният герой в мача. Втори - да покаже много картони и да осакати отбора, за да имам по-малко футболисти на разположение за следващите два мача. Трети вариант и най-малко вероятен - да са му обърнали внимание, че не се е представил на нужното ниво за Първа лига и сега да покаже безпристрастност, например.", каза той.

Пенев коментира и представянето на националния отбор и двете равенства в първите две евроквалификации: "Медали няма да си слагам, но под мое ръководство тези футболисти играха доста добре. За три години се свърши много сериозна работа за нивото и качеството ни. На стадиона идваха по 30 хил. души. Аз имам други виждания и отборите, които ръководя, играят по различен начин. Това се вижда. Не мога да коментирам треньорския щаб, има си треньор."

"Доста съм изненадан, че се радваме на тези две спечелени точки. Чух доста коментари, но мисля, че сме гледали различни мачове. Казва се, че едва ли не сме играли страхотно и сме загубили 4 точки. Но нека бъдем реалисти!", призова Пенев.

Преди старта на плейофите лидер в първенството е "Лудогорец" с 62 точки. "Армейците" са на второ място с 57, а трети е отборът на "Левски" с 54.