на живо

Пенев: Съдиите се държат нагло и арогантно, защото няма кой да ги накаже (ВИДЕО)

И "Манчестър Сити" губи мачове, въпреки милиардите, каза треньорът

Влизаме в мача с "Левски" като основен конкурент за титлата. Радваме се на добрите резултати, доволни сме и искаме да продължим в същата линия, заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев на пресконференцията преди съботното дерби с "Левски" от плейофите в Първа лига. 

Наставникът разкри, че няма проблеми с контузени. Той добави, че е разговарял с футболистите относно отпускането и подценявате на съперниците и не иска това да се повтаря занапред.

"Програмата е еднаква за всички, длъжни сме да се справим. Убеден съм, че ще имаме добър резултат. Не искам да хваля никого, да си слагаме излишно медали, но отборът повиши нивото си и това се вижда във всеки един мач. Изградихме един стил, който ще продължаваме да налагаме.", каза Пенев.

"Работим, за да спечелим всички мачове до края. Не трябва да подценяваме, както направихме в първите 15-20 минути в мача срещу "Ботев" за Купата. Не трябва да даваме никакви подаръци."

"Относно отпускането съм говорил с футболистите и те са наясно, че това не трябва да се повтаря."

Не бе подмината и темата за съдиите: "Тези хора пречат, действайки по този начин и го знаят много добре. Жалкото е, че го правят нарочно. С цел. Затова футболът ни е такова ниво. Критерият е изключително различен - има съдии, които се държат много нагло и арогантно, защото знаят, че няма да ги накажат."

Пенев заяви, че някои отбори от топ 6 са съюзени и играят срещу "червените", но не уточни кои са те: "Левски" загуби мач с директен противник, но остават много мачове и много точки за печелене, така че не изключвам нито един отбор. В първата шестица всеки се бори за това, което желае и иска да постигне. Никакво подценяване срещу нито един отбор. Имайки предвид, че има отбори, които са съюзени и играят срещу нас. Така че това не е нищо ново, което ви казвам".

"Няма два стола - преследваме и титлата и купата. Кой не е застрахован от загуби? Видяхте онзи ден и "Манчестър Сити" загуби, въпреки милиардите, с които разполага."

"Публиката е перфектна, тя е много важна за отбора. В никакъв случай не трябва да подценяваме фактора на 12-ия играч. Особено в мачовете, които остават до края на сезона.", добави той.

ЦСКА приема "Левски" на националния стадион в събота от 17:15 ч.