на живо

Любослав Пенев: Футболистите тренират за провокации (ВИДЕО)

"Искаме да победим чрез футбол", заяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че играчите му тренират и за провокации на терена преди тимът му да замине за Разград, където до края на седмицата ще изиграе два мача с "Лудогорец".

В сряда (3 април) "червените" гостуват на "орлите" в среща от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Победителят ще се определи в един мач. За последно ЦСКА спечели трофея през 2016 г., когато отборът беше в аматьорските групи. "Лудогорец" пък не е бил краен победител в турнира от 2014 г. насам.

В събота (6 април) предстои ново дерби, този път от първата шестица на Първа професионална лига. 

"Футболистите трябва да бъдат умни в продължение на тези 90 или още минути. Трябва да ги интересува само играта на нашия отбор, без никакви провокации. Това е до интелект и самообладание по време на двубоя. Ние треньорите сме до страничната линия. Това е говорено, работено, симулирано даже на тренировки. Не може да има оправдание, че съдията или противника... Футболистите трябва да бъдат концентрирани само върху задачите, които са поставени. Нищо друго. И как да се спечели мача. Само това ни интересува", заяви Пенев.

Той не пожела да коментира съдията на първия двубой Николай Йорданов, като изрази надежда, че победителят ще бъде решен само чрез футболни похвати.

Снимка: Lap.bg

"Ние ще играем футбол и искаме да победим чрез футбол. Не знам какви идеи има противникът за мача, но това са нашите намерения. Съдията ни свири един мач, мисля, че премина нормално, но съм гледал други двубои на ЦСКА в Разград и в много от тях тимът не е завършил в пълен състав. Надявам се утре всичко да мине нормално и всичко да се реши чрез футбол", каза треньорът на ЦСКА.

Пенев коментира и съперника.

"Имат силни страни, но не обичам да ги споделям с вас, защото това са жокери, които мога да дам на колегата. Знаем какво ни предстои, познаваме качеството на футболистите, стила на игра. Имат нов треньор от скоро. Има промени, виждат се. Концентрираме се изцяло върху това, което трябва да направим ние. Имаме предвид силните и слабите страни на противника, както при всеки един двубои. Но и в съблекалнята казах, че за мен е най-важно ние какво ще направим, за да постигнем желаната цел", заяви Пенев.