на живо

Славиша Стоянович иска "Левски" да играе "дисциплиниран рокендрол"

Словенецът ще съвместява длъжностите на треньор и спортен директор

Славиша Стоянович иска "Левски" да играе "дисциплиниран рокендрол"

Славиша Стоянович ще бъде и треньор, и спортен директор при завръщането си в "Левски". Това заяви мажоритарният собственик Наско Сираков при представянето на словенеца, като обясни, че формално "сините" не могат да назначат Стоянович за треньор, докато не изчистят отношенията си с Петър Хубчев.

"Много обаждания получих с въпроса дали съм луд, защото моментът е труден и "Левски" няма пари. Има нещо много по-силно от парите - има емоция, има уважение към хората, които обичат "Левски", каза Стоянович пред журналистите.

Той е категоричен, че сега не е време за големи думи, а за работа. Иска да вижда "дисциплиниран рокендрол" на терена.

"В нито един момент Славиша не е поставял условия. Неслучайно ваши колеги в Сърбия написаха, че щом се захваща с "Левски" в този момент, той е мазохист. Истината е, че Славиша изключително много обича "Левски". Явно се е заразил преди две години от "синята" идея. Лично той смята, че има недовършена работа в нашия клуб. Най-лошото е, че попада в изключително тежък момент, имайки предвид изключително големия брой болни играчи с коронавирус. Явно това е част от изпитанията, на които трябва да бъде подложен нашият клуб", каза мажоритарният собственик Наско Сираков.

Снимка: Lap.bg

"Щастлив съм, че съм тук. Знам, че е много тежък период. Лесно взех решението, надявам се да имаме уважение един към друг, да изведем "Левски" на правилния път и да се вдигнем на по-горна позиция. Не е време за тежки думи, трудно е, фланелката на "Левски" тежи. Има притеснения, нормално е, но трябва да се трудим. Гледам на това като голям шанс да свърша работата ми, която не успях в моя първи мандат.", продължи Стоянович.

"Много трудна е ситуацията с коронавируса, процесите са трудни. При най-добрия сценарий се събираме на 19 ноември с играчите, които са с националния отбор. Всеки ден трябва да работим крачка по крачка, да видим кои са здрави. Не знам дали ще има мач с ЦСКА и какво ще става. Рано е да говорим. До момента анализирах всичко на компютър, едно е обаче на екрана, друго е на терена. Има много нови играчи, ще изчакам да ги видя всички в игрова обстановка. Със сигурност отборът трябва да бъде по-компактен. Трябва да имаме повече енергия, агресия. Не е лесно да се носи фланелката на "Левски", както вече казах. Ситуацията навсякъде във футбола е тежка сега. Трудно ми е, че тези 14 дни няма да мога да работя пълноценно с футболистите. Искам да съм максимално концентриран върху работата ми. Договорът ми с "Левски" е за 2 години, чакам да дойде моят асистент от Любляна през декември."

Снимка: Lap.bg

"Няма гаранция, че оставам 2 години, може повече, може по-малко, това е нормално. Зависи от целите на клуба и от резултата. Сега трябва да сме спокойни, консолидирани, не е моментът за големи думи, ще мислим за другия сезон. Това е животът, трябва да се концентрираме. В петък няма да кажа нещо ново на играчите, ще изчакам да се върнат играчите от националния отбор. Ще ги запозная с правилата, философията ми. Стилът ми е "рокендрол", няма промяна. Искам "дисциплиниран рокендрол" на терена. Ако трябва да съм честен, искам повече от всички. Всеки мач футболистите на "Левски" трябва да дават 100% от възможностите си. Всички трябва да дават повече", каза новият наставник на "сините".

Снимка: Lap.bg

Славиша Стоянович бе начело на "сините" между август 2018 и януари 2019 г. и водеше тима в 20 мача, в които постигна 13 победи, 1 равенство и 6 загуби.