на живо

Стамен Белчев: Разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала за Купата

Той замени Милош Крушчич начело на "червените"

Lap.bg

Треньорът Стамен Белчев се завръща във футболния ЦСКА. Той пое поста, след като "червените" не успяха да спечелят Купата на България (загубиха от "Локомотив" Пловдив след дузпи на финала).

На първата си пресконференция след завръщането си на "Българска армия", Белчев заяви, че е приел да се върне на поста след злополучния мач, а появилите се по-рано слухове нарече "спекулация".

"Много спекулации прочетох и много писания. Разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала. Нямах предварителна договорка с Гриша Ганчев. Всичко друго е спекулация. Когато се говореше, че ще идвам в ЦСКА, имамх договор с "Арда". Условията са последното, заради което дойдох. Работил съм преди със същите хора. Всеки си знае до къде могат да стигнат правомощията му, всеки си е заслужил да работи в ЦСКА и е ерудиран в областта, в която работи", заяви Белчев.

За него това е втори период начело на клуба. Той води тима в периода ноември 2016 г. - май 2018 г. Първоначалната прогноза бе, че той ще бъде временен вариант, но се задържа на поста за 58 срещи. Активът му начело на "армейците" бе 36 победи, 15 равенства и 7 загуби.

След това работи в "Арда" Кърджали, като прекъсна отношенията си с клуба през април 2020 г. В ЦСКА той наследи Милош Крушчич.

"Имам добро наследство. Футболистите са добри. Искам те да се уверени на терена. До колко дали съм следял ЦСКА - гледал съм мачовете, нищо повече. До вчера нямах допир до кухнята на отбора. Не съм си променил много методите на работа. Ще търся увереността, когато владее топката и да бъде агресивни и компактни. Трябва всекидневна работа, за да се случат нещата. Различно е от първия път, когато бях треньор на ЦСКА. Временно, постоянно - важни са резултатите. Феновете трябва да са доволни, играчите ако се раздават, временното става постоянно"", каза още той.

Белчев ще дебютира повторно като треньор на ЦСКА в мача с "Лудогорец" от Първа лига. Срещата е в неделя (5 юли).

Снимка: Lap.bg

"Предстои ни мач с "Лудогорец". Трябва да възстановим футболистите физически и психически. Очаква ни работа, знам къде идвам и какво ни очаква. Няма нужда от приказки, а от работа. Имаме и трима наказани за мача с Лудогорец. Нека не избързваме със състава", заяви още Белчев.

Той допълни, че основната му цел е "червените" да играят в квалификациите за Лига Европа.

"Сигурен съм, че ЦСКА ще вземе квота за Европа и ще отидем да играем в евротурнирите. Дори да е през бараж, няма проблем. Целта на ЦСКА винаги е била първо място и участие в Европа. Ако се класираме на второ място, може би ще има някакъв лагер, може и да е на Панчарево. Целта е да опозная играчите, които не познавам", каза Белчев.