на живо

НА ЖИВО: НОВИЯТ жребий за осминафиналите в Шампионска лига

Гледайте церемонията пряко по bTV Action от 16:00 ч.

uefa.com

Следете с нас безпрецедентното повторно теглене на жребия за осминафиналите в Шампионската лига!

Церемонията може да гледате и пряко по bTV Action с коментара на Валери Генов!

Ето и новите двойки:

"Залцбург" - "Байерн" Мюнхен
"Спортинг" Лисабон - "Манчестър Сити"
"Бенфика" - "Аякс"
"Челси" - "Лил"
"Атлетико" Мадрид - "Манчестър Юнайтед"
"Виляреал" - "Ювентус"
"Интер" - "Ливърпул"
"Пари Сен Жермен" - "Реал" Мадрид

В 13:00 ч. българско време се състоя насрочената церемония, която определи осминафиналните двойки. По време на тегленето на жребия обаче сред съперниците на "Виляреал" беше сложено името на "Манчестър Юнайтед", въпреки че двата тима бяха в една и съща група и това не беше позволено.

Андрей Аршавин изтегли точно "червените дяволи". Организаторите запазиха самообладание и веднага беше подадена нова топка, а в нея беше името на "Манчестър Сити". 

Снимка: uefa.com

След това Джорджо Маркети изтегли "Атлетико" Мадрид, като в урната с потенциалните съперници на испанците не бе върнат "Манчестър Юнайтед". Именно "дюшекчиите" се възпротивиха, а от УЕФА ще удовлетворят желанието им да има нов жребий. 

При него остава правилото, че два отбора от една група и играещи в едно и също първенство не могат да играят един срещу друг.

Първите мачове от осминафиналите в Шампионската лига ще са 15, 16, 22 и 23 февруари 2022 г. Реваншите са на 8, 9, 15 и 16 март 2022 г.

От настоящия сезон отпада правилото за гол на чужд терен. При равенство след двата мача, ще се играят продължения, а след това евентуално ще се изпълняват дузпи.