на живо

Балъков: Само отборът на Англия може да ни плаши

"Нямаме друг вариант, освен победа", заяви новият национален селекционер

Lap.bg

Новият селекционер на националния отбор по футбол - Красимир Балъков, заяви, че само Англия може да "плаши" националния отбор по футбол в квалификациите за европейското първенство през 2020 г. 

Начело на "лъвовете" бившият треньор на "Етър" Велико Търново наследи Петър Хубчев, който се оттегли, за да стане наставник в "Левски".

Балъков ще говори преди двата мача на тима от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. Българският тим гостува на Чехия на 7 юни, а на 10 юни домакинства на Косово.

"Единственият отбор, който може да ни плаши, е отборът на Англия. Те са класа за себе си. Но сега не играем с тях, а с Косово и Чехия. Много хоро смятат, че Чехия са фаворити. Не можем да отречем това на базата на миналите години. Не случайно съм взел анализатор, който по статистически данни показва, че разликата между нашия и техния отбор не е много голяма. Футболистите трябва да си повярват, да имат огромно желание и заряд за победа. Ако постигнем това, което искаме, за кратко време, ще се поздравим с победа. Друго не ни устройва. И нямаме избор. Трябва да търсим победа", заяви Балъков.

"Лъвовете" вече изиграха два мача от квалификационната си група. Те направиха равенства 1:1 като домакин на Черна гора и като гост на Косово. Водач в групата е отборът на Англия.

"Не знам до колко ще успеем да покажем това, което искаме. Времето е малко, ще трябва да имате малко търпение. Надявам се да имаме и малко късмет, защото всяко ново нещо, за 7-8 дена да го видиш в пълния му вариант е трудно. Ще се опитаме. Изискал съм от всички футболисти, които са тук, да бъдат по-концентрирани. За сега съм доволен. Най-важното е да не падаш", добави той.

Снимка: Lap.bg

От групата на отбора за предстоящите 2 мача отпаднаха двама футболисти - контузеният Станислав Костов и Пламен Хаджиев.

"Имах възможността на този лагер да повикам повече футболисти. Мое решение е да останем с 24 футболисти. Това са важни неща. Хаджиев също ще напусне лагера. Искам да ви кажа, че тези, които напускат лагера, не са по-слаби футболисти от другите. Просто съм сметнал, че трябва да остана с другите. В другите квалификационни мачове може да бъде друга групата", обясни Балъков.