на живо

Хубчев: Чака ни сериозна битка с агресивен отбор (ВИДЕО)

Опитвам да подскажа на младите да имат високи цели, разкри Живко Миланов

Lap.bg

„Очакваме да се изправим срещу мотивиран, компактен, дисциплиниран тактически отбор, който разчита на статични положения, играе агресивно и чака своите шансове. Готвим се за една сериозна битка”, обяви треньорът на „Левски” Петър Хубчев преди утрешния сблъсък със словашкия „Ружомберок” от първия квалификационен кръг на Лига Европа.  

„Не чувствам напрежение от предстоящия дебют за мен на поста. Изиграхме четири добри мача в подготовката, важно е отборът да излезе мотивиран. Мисля, че сме готови за този мач. Нямаме въпросителни около състава. Трима контузени или наказани не са с нас, но това е нещо нормално във футбола”

„Със състава подхождаме в зависимост от това с какъв противник играем. В подготовката за първи път можехме да подредим отбора по наше виждане. Не можем да правим кой знае какви промени и ротации, но имаме сигурност за утрешния мач”.

„Има няколко футболисти от съперника, на които трябва да се обърне внимание. От значение в тези два мача ще бъде желанието да се докажеш, да продължиш напред. Да се мисли не за груповата фаза или за титлата, а за тренировката и за мача утре”, подчерта Хубчев.

Снимка: Lap.bg

Капитанът на „сините” Живко Миланов припомни, че е играл в груповите фази на европейските турнири. „Винаги съм си поставял високи цели. Опитваме да сформираме нов отбор, напуснаха 14 играчи. Има и доста млади момчета, на които опитвам да подскажа да имат някаква цел. Групите на Шампионска лига и Лига Европа са върхът в клубния футбол. Първата задача е отстраняване на „Ружомберок”, после ще мислим за останалите съперници”.

„Няма голямо напрежение, най-важното е да не забравяме, че има два мача и не се решава всичко тук. Нужно е да извлечем добър турнирен резултат”, допълни Миланов.