на живо

Петър Хубчев: 1% подценяване ще бъде фатален

Гледайте пресконференцията на треньора на "сините" тук

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев предупреди, че подценяването ще бъде фатално за неговия тим по време на реванша на "сините" срещу "Ружомберок" от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Българският отбор победи като гост в Словакия с 2:0, а сега му предстои реванш. Ако нещата се развият благоприятно, то "сините" ще прескочат първия кръг на квалификациите за първи път от сезон 2011/2012. 

"Отборът е достатъчно добре подготвен, за да изиграе първите мачове на 100%. Станислав Костов продължава да стиска зъби и да играе на инжекции. Кой ще бъде в групата, ще решим след тренировката. Холмар се очаква да се завърне до седмица. Регламентът в този турнир е по-различен. Не губим точки, а всичко. Трябва да подходим по друг начин. За мен той не е приключил. Трябва да бъдем максимално концентрирани. Тренирахме сериозно. Не си правя илюзиите. 1% подценяване ще бъде фатален. Познавам футболистите. Това е най-важната задача - да сме сериозни от първата минута. Едва ли може да променим много неща тактически. Това е правилният път, с оглед на хората, с които разполагаме. Нямаме възможности за коренни изненади като футболисти", заяви Хубчев преди мача.

Той беше категоричен, че изказванията от лагера на съперника, че "Ружомберок" идва за победа, ще допринесат за мотивацията в тима.

Снимка: Lap.bg

Отборът от стадион "Георги Аспарухов" ще играе без публика по трибуните заради инциденти при отпадането от "Вадуц" през изминалия сезон. Феновете трябваше да се съберат пред стадиона и да гледат любимците си на видео стена, но в последния момент от клуба отмениха това решение.

На трибуните ще могат да присъстват само организирани групи деца.

"Мисля, че сме добре подготвени и ще успеем. Усеща се промяната и се надявам, че ще зарадваме феновете. Важно е да подходим добре и да се раздадем. По-добре е, когато феновете са тук и ни дават сила, но ние нямаме право на грешка", заяви футболистът Иван Горанов преди срещата.