на живо

Пламен Константинов: Готов съм да напсувам всеки, който откаже да играе (ВИДЕО)

Волейболният ни селекционер коментира скандала с либерото Владислав Иванов

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде извънредна пресконференция, в която сподели своята позиция по скандала с либерото Владислав Иванов.

Последният няма да играе за България на предстоящото световно първенство заради конфликт с треньора. Волейболистът разкри защо се е стигнало до това, като обяви, че е бил псуван от наставника пред съотборниците си и публиката в контролата с Белгия през уикенда. Той добави, че е имало подобни обиди и към други играчи в състава в миналото.

"За неговия отказ да продължи да участва в подготовката, защото аз не съм го освобождавал от отбора. Причината е следната, въпросът е къде да отиде акцентът. Ако питате дали съм му теглил една майна, мисля, че това не е за спортни медии. От спортна гледна точка, причината е отказът му да играе", започна Константинов.

"Когато отборът губи, моите очаквания са хората, които влизат, да влязат на максимум, а не да си разхождат татуировките. Няма време да загреем и да свърши геймът. Така не се влиза. Не виждам нищо обидно. Треньорът критикува нещо, което не му харесва."

"Владислав Иванов каза, че няма да влезе, втори път ми го каза... и предложи да влезе другият (Теодор Салпаров). Оттам-нататък съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе, нека да съм грешен!... Мъжки отбор сме и искам да ви кажа, че след месеци подготовка подобни изрази са като "добър ден"

"Да се правим на сърдити и обидени заради някаква реплика... За мен акцентът е отказът му да влезе в игра. Молен е 30 пъти в последните години да не си ходи, да дойде, да играе. Никога не е имало лошо отношение към него. След мача събрах момчетата и им казах, че сме мъже и очаквам да действаме като такива на и извън игрището. Аз мога да му се извиня, но и той трябва да го направи заради отказа да играе".

"10 дни преди Световното първенство се държим като деца на детски лагер.Той няма алтернатива в момента на този пост. На едно ниво е със Салпаров, но проблемът при Владо Иванов е характерът. Понякога присъствието е по-важно от спортно-техническите качества."

"Трябва да е ясно, че в спорта демокрация няма, там трябва да има ред. Треньорът е там с причина и трябва да се слуша, само тук плачем. Вместо да реве в новините, да беше отишъл в "Съдебен спор"

"На момчетата разбира се не им е приятно от този факт. Той е добър състезател и ще липсва. Но също така ги подведе в онзи момент, когато не пожела да влезе в мача срещу Белгия."

"Вратата му в националния не е затворена. Аз обичам мъжките неща, а и няма какво да си прощаваме. Тегленето на една майна не е болка за умиране, няма какво да се прощава. Мен цял живот са ми теглили майни, но излизах и играех, както за националния, така и за клубовете си. В един отбор трябва характер, трябва да се мобилизираме и да извървим този път. Можем да направим добро представяне, има сили в този отбор", завърши селекционерът.

Цялата пресконференция на Пламен Константинов:

Мондиал 2018 стартира на 9 септември, а България е в група със световния шампион Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико.