на живо

Протестът срещу БФС: Потрошиха оградата на базата в Бояна (ВИДЕО И СНИМКИ)

Фенове и клубове блокираха околовръстния път и бул. „България“

Потрошена ограда на футболната база в Бояна и блокирани ключови столични булеварди в час пик белязаха протеста на фенове и клубове от цялата страна срещу управлението на БФС.

Треньори и деца от школите се събраха малко преди 17 ч. пред палатковия лагер, организиран от привържениците на ЦСКА още в понеделник. Част от протестиращите хвърляха кивита, бутилки и дори кутии с боя по оградата на базата, като нанесоха сериозни поражения по надписите и емблемата на съюза.

По същото време президентът Борислав Михайлов и други членове на оперативното ръководство на централата са в Катар за конгрес на ФИФА и за тегленето на жребия за световното първенство. В сградата на БФС за кратко се намираше вицепрезидентът Йордан Лечков.

Потърсен по телефона от bTV, Лечков отказа коментар.

След това протестиращите - около 800 души - блокираха за кратко околовръстния път и бул. "България". Стигна се и до напрежение и размяна на реплики с изнервени шофьори. 

След края на блокадата, на протеста се появи Димитър Бербатов. Именно след избирането му за президент на БФС след конгрес, организиран от опозицията и непризнат от настоящото ръководство, се стигна до изключването на 62 участвали на форума аматьорски клуба. 

През последните дни имаше протести и в други градове, като в сряда агитките на "Ботев" и "Локомотив" блокираха булеварди в Пловдив.