на живо

Очаквайте на живо: Сираков и Диксън говорят за бъдещето на "Левски"

Гледайте пресконференцията на живо тук или във "Фейсбук" на bTV Спорт от 15 ч.

Lap.bg

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков и английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие акциите на клуба, застанават пред медиите на съвместната пресконференция. Очаква се те да внесат яснота относно бъдещето на "сините". 

Брифинга можете да гледате на живо на btvnovinite.bg, както и във "Фейсбук" страницата ни bTV Спорт от 15 ч.

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади "сините" от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Столичният гранд вече получи лиценз за участие в Първа лига през сезон 2021/2022.

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".