на живо

НА ЖИВО: Сираков и Диксън за бъдещето на "Левски"

Ще имат ли "сините" нов собственик?

Lap.bg

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков и английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие акциите на клуба, застават пред медиите на съвместна пресконференция. Очаква се те да внесат яснота относно бъдещето на "сините". 

Брифинга можете да гледате на живо на btvnovinite.bg, както и във "Фейсбук" страницата ни bTV Спорт от 15 ч.

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади "сините" от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Столичният гранд вече получи лиценз за участие в Първа лига през сезон 2021/2022.

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

План за инвестиция в ст. "Георги Аспарухов" все още няма, научи bTV. Кандидат-собственикът на "Левски" Джоузеф Диксън до момента не е провел среща и не е представил инвестиционни намерения за стадиона към собственика на съоръжението, което в момента клубът ползва безвъзмездно – областната управа на София.

Според различни информации, за да инвестира в "Левски", Диксън иска гаранции, че ще може да строи нов стадион, хотелска част и шопинг център, но официално още не е разговарял със собственика на съоръжението и институциите.