на живо

Общото събрание на "Левски" започна (ВИДЕО)

Очаквайте най-интересните отзиви след смяната на собствеността на "сините" на btvnovinite.bg

Общото събрание на футболен клуб "Левски" вече започна! В Националния дворец на културата в София среща си дават акционерите на "сините". 

Очаква се днес един от най-обичаните отбори у нас от днес да има нов мажоритарен собственик - бизнесменът Васил Божков. Той обаче едва ли ще застане с името си в клуба. За официален собственик на "сините" се спряга "дясната ръка" и сътрудник на бизнесмена - Георги Кънчев Попов. Двамата имат дялове в няколко фирми.

Снимка: БГНЕС

Той ще замени в управата на тима Спас Русев, който придоби акциите през 2016 г., но остави отбора с дългове в размер на 23,6 млн. лева. Голяма част от задълженията на "сините" са към строителната фирма, която изгради сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", както и към НАП.

Снимка: БГНЕС

Божков беше собственик на "вечния враг" ЦСКА в периода 1999-2006 г. Той обаче заяви докъде се простират интересите му при "сините". 

"Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат", гласеше официалното съобщение на компанията на бизнесмена.

Какви промени още се очакват днес, разказват Флорина Иванова и Иван Боянов. 

Очаквайте подробности след събитието на btvnovinite.bg!