на живо

НА ЖИВО: Тервел Пулев - Викапита Мероро

Боксьорът ни излиза на ринга в Дар ес Салаам (Танзания) за 16-а поредна победа

16-и пореден успех за Тервел Пулев на професионалния ринг!

Девети рунд

Край на мача! Победа за Тервел! Хвърлиха кърпата от щаба на Мероро, след като българинът отвори аркада под лявото му око с мощно дясно кроше.

Осми рунд

Силна част за Пулев, който сериозно разклати своя съперник. Дали ще последва атака на Тервел в "шампионския" предпоследен рунд?

Седми рунд

Добро представяне на Тервел Пулев и в този рунд. Устремен е към 16-а поредна победа на професионалния ринг и нова крачка към битка за световната титла в полутежка категория.

Снимка: JG Sports

Шести рунд

Контриращо дясно кроше в главата на Мероро, последвано от отличен ляв прав. Тервел продължава да има превес, докато намибиецът дразни Пулев с нечистата си игра. На африканеца ще бъде нужно да започне да поема повече рискове, ако иска да постигне обрат.

Пети рунд

Поизмори се Мероро, започна да диша тежко. Може би най-добрият рунд от началото на мача за Тервел, който вдигна малко темпото.

Четвърти рунд

Рундът започна с мощен десен на Тервел в главата на намибиеца. Последва страхотна комбинация на Пулев - дясно кроше, после и ляво.

Снимка: JG Sports

Трети рунд

Още една част за Пулев! Тервел тръгна агресивно и успя да пласира още няколко хубави крошета до края на рунда.

Втори рунд

Доминацията на боксьора ни продължава. Без проблеми за Тервел до момента. Съперникът му прибягва до мръсни номера, за да се задържи в мача.

Първи рунд

Добро начало за Тервел, който успя да пласира няколко много качествени удара. По-малкият от братята Пулеви вкара няколко отлични леви крошета, а към края разклати намибиеца с дясно.

ПРЕВЮ

Повече от година след последния си мач Тервел Пулев се качва на ринга в една историческа за българския бокс галавечер в Танзания. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев се изправя срещу Викапита Мероро от Намибия в екзотичния Дар ес Салаам.

Това е 16-и професионален двубой за по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата в полутежката категория на Световната боксова асоциация (WBA).

На кантара преди срещата стана ясно, че българинът е малко по-тежък от съперника си, но видимо е в далеч по-добра форма.

Промоутърът Ивайло Гоцев преди няколко дни обяви, че целта пред Тервел е атака на световната титла при 90-килограмовите до края на 2022-а, а това преминава през успех над Мероро.

35-годишният намибиец е с 29 победи и 9 загуби в 38 мача, като за последно отстъпи на ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г.

Последният мач на Тервел бе срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Успехът в зала "Колодрума" в Пловдив му донесе интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).