на живо

Начало на серията: ЦСКА и "Левски" един срещу друг в първи полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)

Двубоят между "сини" и "червени" е в час пик и в центъра на София

Lap.bg

Днес (11 април) ЦСКА и "Левски" излизат в рунд 1 на спасителната акция за сезона. И "червени", и "сини" имат нужда от повдигане на самочувствието, за да могат да възвърнат доверието в себе си. В 18:00 ч. на стадион "Васил Левски" двата тима ще се изправят един срещу друг в първи мач от полуфиналите за Купата на България. Този път обаче сблъсъкът ще има по-различна тежест.

На стадион "Българска армия" предстои отбелязването на юбилей, а след загубата от "Лудогорец" в последния кръг, мечтата за титла като че ли избледня. Купата обаче остава реална, а ЦСКА са фаворит за спечелването ѝ, ако се доверим на класирането в първенството. ("Червените" са на второ място, "Левски" - четвърти, "Ботев" Пловдив -пети, а "Славия" е извън първите 6).

Снимка: Lap.bg

Този път обаче треньорът Стамен Белчев не е в изгодна позиция, тъй като голмайсторът Фернандо Каранга, Станислав Манолев и Жеферсон Телес са наказани, а Кирил Десподов, Георги Китанов и Александър Барт са контузени. В такъв осакатен състав "червените" ще трябва да посрещнат "ранен" "Левски".

"Сините" са в серия от 2 поредни загуби в първенството - от "Ботев" Пловдив и "Берое". Слабото представяне е причината собственикът Спас Русев да присъства на последните тренировки и да проведе сериозни разговори с щаба и футболистите. 

Снимка: Lap.bg

Феновете също поискаха обяснение за загубите. В Сектор "Б" не говорят за оставка, но доверието в Делио Роси и играчите е сериозно разклатено. Ултрасите дори решиха да не правят хореография и шествие преди срещата. Евентуален добър турнирен резултат би бил лъч светлина за "сините", предвид че това е началото на серия от 3 мача през април (на 11-ти, на 18-ти и на 25-ти) срещу най-големия дразнител на тима. Купата пък би спасила сезона за "Левски" след привличането на скъпоплатения Роси начело и мащабната селекция.

Снимка: Lap.bg

Липсата на шествие към Сектор "Б" със сигурност ще облекчи работата на полицията. Мачът ще се играе в центъра на София, в час пик и ще наложи ограничения в движението на възловото кръстовище на Орлов мост. За това ще "допринесат" и привържениците на символичните домакини, които тръгват на кратко шествие в 16:30 ч. от градинката на ул. "Иван Асен" и най-вероятно ще преминат точно през моста, ескортирани от органите на реда.

Вратите на националния стадион "Васил Левски" ще отворят в 16:00 ч.

ЦСКА постигна минимален успех в последния мач между двата тима, така че психологическото преимущество е на страната на "червените". В "Левски" вече няма какво да губят и ще атакуват смело. Как ще се развие срещата, ще разберем след няколко часа!

Тагове:

левски цска