на живо

Началото е дадено: Краси Георгиев ще тегли автомобил в следващите 27 часа и половина

Трудният терен не отказа ултрамаратонеца от благородното предизвикателство

Началото на поредното благородно предизвикателство на ултрамаратонеца Красимир Георгиев е дадено! Точно в 10:00 ч. на стадион "Раковски" в София той потегли, завързал за себе си пикап.

Автомобилът тежи 2300 кг, а смелият Георгиев ще го тегли в следващите 27 часа и половина. Той не се отказа от своето ново начинание, въпреки че дъждът над столицата не е спирал от ранно утро, а настилката вече се е превърнала в кал.

"Ще бъде битка всяка крачка! В момента е ужасно кално, но какво друго човек да прави през уикенда. Изключително тежко е, но сме се събрали много готини хора, прекрасно е, вали дъжд. Приканвам всеки, който иска да се включи в тази щуротия и да опита някакъв нов спорт, да дойде. Аз съм тук и много, много бавно ще се движа напред, но няма да спра", заяви Краси.

Снимка: bTV

Този път той иска да насочи общественото внимание към важната тема за психическото здраве и да набере средства за фондация "Кожа - платформа за психично здраве".

"Много е важно да има някой, който да те повдигне, да ти подаде ръка. За това го правим. Ужасно трудно беше началото, но аз не бързам. Тук съм 27 часа и половина. На който не му се спи през нощта, може да дойде. Аз пак ще съм тук. Елате и ни подкрепете!", призова Георгиев.

Докато той тегли автомобила, на тревната площ на стадион "Раковски" ще се проведат редица демонстрации на спортове и активности, в които всеки желаещ може да се включи. 

Предвидено е предизвикателството да завърши в неделя сутрин.