на живо

Национал на Еквадор бяга от полицията с линейка (ВИДЕО)

Невиждан екшън с Енер Валенсия при победата с 3:0 над Чили

Национал на Еквадор бяга от полицията с линейка (ВИДЕО)

На невиждан екшън станаха свидетели зрителите на световната квалификация между Еквадор и Чили (3:0). В последните минути националът на домакините Енер Валенсия бе принуден да симулира контузия, за да се измъкне с помощта на санитарна количка от преследващите го полицаи...

За футболиста на "Евертън" имаше издадена заповед за арест заради неплатени 18 000 евро за издръжка на една от дъщерите му. Органите на реда го издирваха още по време на официалната тренировка, но Валенсия успя да ги финтира.

Измъкнал се с помощта на съотборниците си и на влизане на Олимпийския стадион в Кито за самия двубой. Впоследствие участва в паметната класическа победа над актуалния шампион на "Копа Америка".

Към края на мача Енер очевидно се престори, че получава травма и трябваше да бъде изведен със количка и откаран до линейката на стадиона. Десетина полицаи спринтираха по пистата, но санитарите явно бяха на страната на футболиста и също развиха впечатляваща скорост.

Не е ясно как е завършило преследването. Усилията на всички участници обаче се оказаха напразни, след като по същото време адвокатът на Валенсия постигна споразумение и заповедта на съда бе анулирана.