на живо

Националите дебютират в червено в Лигата на нациите (ГАЛЕРИЯ)

Новите екипи на "лъвовете" са вдъхновени от миналото, но с актуално послание

Българският национален отбор по футбол ще излезе с червени екипи в първия си мач от новия турнир Лигата на нациите срещу Словения днес (6 септември). Двубоят ще се изиграе в Любляна и очаквано "лъвовете" ще носят резервния си екип.

От Българския футболен съюз пък представиха трите нови визии, които възпитаниците на Петър Хубчев ще използват по време на мачовете си през кампанията. Те са с ретро дизайн, но с послания за бъдещето, разясняват от Централата.

Снимка: bfunion.bg

Домакинската фланелка е изцяло в бяло и носи духа на незабравимото представяне и сребърните медали от олимпиадата през 1968 г. в Мексико.

Централно място на гърдите заема символът на отбора – лъв в бойна поза, обърнат на хералдическо дясно и поставен върху щит, а над него стои надписът "България". В основата на яката е извезан родният трибагреник, а финалният завършек е традиционната българска шевица на гърба.

Снимка: bfunion.bg

Изчистеният дизайн е водещ и при резервната фланелка. Традиционното червено се завръща при националите, а яката придава класическа визия.

Екипите вече може да бъдат закупени и от феновете.