на живо

Националите до 19 г. срещу Франция, Испания и Белгия за място на Евро 2018

Труден жребий за "лъвовете" на Ангел Стойков

bfunion.bg

Националният отбор по футбол за юноши до 19 години попадна в Група 6 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2018. Тегленият днес жребий в Нион определи съперници на "лъвовете" да бъдат отборите на Франция, Испания и Белгия.

Домакин на квалификационния турнир, който ще се проведе през пролетта на 2018 г. ще бъде Испания.

"За всички е ясно, че на този етап вече всички отбори са много силни. Групата е много равностойна и силна, като подхожда за финали на европейско първенство. Франция и Испания са печелили много пъти този турнир, а Белгия бележи изключителен ръст в развитието на своя детско-юношески футбол и това личи от футболистите, които се състезават в клубните европейски грандове. За нас е важно да надградим, това, което постигнахме с момчетата по време на мачовете от Първия квалификационен кръг. Имаме достатъчно време да се подготвим и да се опитаме да се представим на ниво. Знаем, че ще е трудно, но момчетата имат качества и характер и аз вярвам в техните възможности", коментира селекционерът на юношите Ангел Стойков.

Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на европейското първенство – Финландия. Финалите ще се проведат от 16 до 29 юли 2018 година.