на живо

Националите като хайдути (ВИДЕО)

Продължава кампанията "Заедно в един ритъм"

Националите ни по футбол станаха воеводи за ден. Целта е да надъхат феновете и те да ги подкрепят за предстоящите световни квалификации.

Фотографиите, които заляха социалните мрежи, са от снимачния ден на клипа на националите ни. В пълно бойно снаражение - калпак с лъвски знак, пушка кремъклийка и в народни носии, футболистите от представителния ни тим ще атакуват следващите си съперници.

Надъхващото феновете клипче още е в процес на работа. 

"Патриотизмът е това, което ни връща към корените, без минало няма бъдеще. Националният отбор има много славни моменти, без да си ги припомним, няма как да вървим напред", твърди заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Дори и новите екипи на националите са патриотично обвързани. Те са вдъхновени от Априлското въстание и първите български генералски униформи. А призивът на цялата кампания е "Заедно в един ритъм".

Според Пи Ар експертите напоследък се наблюдава тенденция да затъваме в патриотизъм.

"Истинският патриотизъм не е да се къпеш в ледени води, да пиеш руйно вино и да викаш убре-дебре. Истинският патриотизъм е да направиш днес и сега нещо смислено за държавата", смята специалистът Любомир Аламанов.

Той допълва, че отдавна не гледа националния ни отбор по футбол, а през 94-та не е имал нужда от кампания, за да подкрепя любимците си на терена.