на живо

Националите по водна топка до 15 години с две победи в евроквалификацията

Възпитаниците на Ангел Бенински и Найден Найденов постигнаха успехите в един ден

Националният отбор по водна топка до 15 години постигна две победи в един и същи ден от квалификациите за европейското първенство в група "Д" в Тбилиси. 

Под ръководството на треньорите Ангел Бенински и Найден Найденов родните ватерполисти победиха първо Литва с 13:12 (2:2, 3:3, 5:3, 3:4). Това беше първи успех за български национален отбор от май 2017 г. Тогава в евроквалификация на тима до 17 години в Любляна националният отбор с треньори Орлин Тодоров и Найден Найденов победи Полша с 13:8. Този успех пък дойде след пауза от 5 години без победа в официален двубой за представителните ни отбори в мъжкия пол.

Последва категоричен успех над Азербайджан с 24:2 (9:0, 5:1, 6:1, 4:0).

Така националите си осигуриха най-малко четвърто място в групата. Като домакин тимът ни е сигурен участник на европейското първенство, което ще се проведе в Бургас от 21 до 28 юли. 

Според регламента от трите квалификационни групи във Франция, Словения и Черна гора на финалния кръг на шампионата у нас ще играят първите четири отбора. А от квалификацията в Тбилиси – трите най-добри тима и България.

Тагове:

водна топка