на живо

Националите тръгнаха със загуба в Световната лига

"Лъвовете" паднаха с 0:3 от европейския шампион Франция

FIVB

Националния отбор на България по волейбол започна със загуба участието си в тазгодишния турнир Световна лига. В Руския град Казан момчетата на Пламен Константинов отстъпиха на европейския шампион Франция с 0:3 (23:25, 15:25, 22:25).

Пламен Константинов заложи на стартов състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Николай и Розалин Пенчеви, Виктор Йосифов, Николай Николов и либеро Владислав Иванов.

Снимка: FIVB

Българският отбор започна мача със самочувствие и успяваше да се противопостави на сребърния медалист от миналогодишното издание на турнира. Двата тима играеха точка за точка до 17:17, когато „петлите“ поведоха с две точки. Те се оказаха непреодолими за момчетата на Константинов.

Събрали самочувствие, французите поведоха и в началото на втория гейм, докато „лъвовете“ изпитваха проблеми в посрещане. Това доведе до 10:16 на второто техническо прекъсване. Константинов вкара в игра по-опитните Георги Братоев и Тодор Скримов, но и това не обърна резултата.

Снимка: FIVB

Третата част започна предпазливо и отново точка за точка. Българите дори поведоха в края на гейма, но противниците от другата страна на мрежата успяха да наваксат изоставането и да се поздравят с чиста победа.

Най-резултатен за националите беше Цветан Соколов с 12 точки. За Франция Жулиен Линел реализира 11 точки.

Утре (3 юни) възпитаниците на Пламен Константинов ще играят срещу Аржентина.