на живо

Националите уверени в своите шансове за Евро 2016 (ВИДЕО)

Вижте какво заявиха футболистите след победата с 1:0 над Малта.

БГНЕС

Футболистите от националния отбор по футбол изразиха увереност, че могат да постигнат добри резултати в оставащите четири мача от европейските квалификации и да заемат едно от първите три места в класирането на Група 8, осигурявайки си най-малко участие на бараж за шампионата във Франция следващата година.

Селекционерът Ивайло Петев заяви, че е очаквал двубоят срещу Малта да бъде труден, но е доволен от представянето на отбора и най-вече от победата с 1:0. Той призна, че има още много неща в играта, които могат да бъдат подобрени. Специалистът показа доверие към привържениците и каза, че не се съмнява в подкрепата им за решителния домакински мач с Норвегия на 3-ти септември.

Иван Бандаловски заяви, че е радостен от успеха и от факта, че изигра първия си мач за националния тим от 2 год. и половина насам.

Според нападателя Илиян Мицански, който пропусна дузпа срещу Малта, ако отборът играе така, както в равенството с Италия (2:2) и в първото полувреме на контролата с Турция (0:4), шансовете за класиране за Евро 2016 са големи.

В момента България заема четвърто място в класирането, на две точки от третото, което се заема от Норвегия. Именно третата позиция дава право на участие на бараж.