на живо

Националната футболна катастрофа в цифри (ВИДЕО)

Само Андора и Сан Марино са по-слаби от България

Националната футболна катастрофа в цифри (ВИДЕО)

Свободното падане на националния ни отбор по футбол продължава с пълна сила. Селекцията на Георги Дерменджиев загуби от Уелс с 0:1 и остава с 1 победа в последните 19 срещи. По-слаба серия "лъвовете" са имали единствено при основаването на тима между 1924 и 1930-а година, когато в 22 мача имаме 1 успех.

"Ние сме олицетворението на българския футбол – това е реалността. Ние не надграждаме. Ние си кретаме тук – наляво-надясно. Всеки трябва да се замисли къде се намира. Един мой съотборник излиза вчера и казва: "България трябва да е горда, че ще играя в Шампионска лига." – е как ви звучи това, бе, хора? И аз съм горд, че е в Шампионската лига (б. ред. - Божидар Краев). Ама дайте да не се самозабравяме.", каза капитанът на България срещу Уелс Николай Михайлов.

Поражението на Националния стадион остави тима на Георги Дерменджиев с едва 1 успех от октомври 2018-а година. Статистиката показва, че само две европейски държави са в по-лоша серия.

Снимка: Lap.bg

Българите имат 1 победа, 6 равенства и 12 загуби с голова разлика 12-33. В класацията на футболните джуджета, Фарьорските острови и Гибралтар са далеч напред с по 4 успеха в последните си 19 срещи. С по-лоши резултати са само Андора и Сан Марино.

"Не ги ли е срам? Не ги ли е срам? Да вземем да ударим чертата. 5 години да няма футбол. Ако тръгне, да тръгне.", категоричен бе Христо Крушарски в сряда вечер.

Със загубата от Уелс, мъжкият ни национален отбор остава на дъното на своята четвърта група с една спечелена точка.

"Тия момчета нямат никакво желание за игра. Никаква воля. По-добре да си отидат вкъщи, да си легнат при гаджетата и да не се занимават с това, което не им е работа.", добави босът на "Локомотив" Пловдив.