на живо

Националният клуб на привържениците: Няма да взимаме акциите на "Левски"

"Тръст "Синя България" може да поведе клуба към устойчиво развитие", се казва в съобщение на фен-организацията

Lap.bg

Националният клуб на привържениците (НКП) на "Левски" няма да придобие акциите, които бяха предоставени на феновете от Спас Русев. Това заявиха от организацията в съобщение на официалната си страница.

От НКП са категорични, че са сдружение с нестопанска цел и това не им позволява да притежават финансови активи, каквито са ценните книжа. Привържениците обаче няма да останат безразлични към случващото се в клуба. 

Те предложиха акциите да отидат при Тръст "Синя България" - организация, основана с цел да придобива ценните книжа на "Левски.

Ето и цялата позиция на феновете:

"НКП е организация с нестопанска и идеална цел, създадена единствено да подкрепя безрезервно футболен клуб "Левски". 

Ние сме на всеки мач и всеки стадион, когато "Левски" играе. Основната ни мисия е насочена към просперитета както на отбора, така и на привържениците му. 

За изпълнението на тази цел ние работим като създаваме мрежа от фен-клубове в цялата страна и реализираме събития, които популяризират Левскарската идея.

НКП върви по този път от създаването си през 2009г. и няма да са отклони от него. 

От тази гледна точка нашата организация не може да остана безмълвна, когато е свидетел на неясно управление без установени правила. 

В същото време НКП ще подкрепи всяка дългосрочна и достатъчно добре аргументирана стратегия за управление на клуба с ясни правила, срокове и отговорности.

Притежаването на финансова активи каквито са акциите на Левски е дейност, която не попада във функциите на НКП.

Привържениците на "Левски" имат организация, която е създадена именно с цел да придобива акции от ПФК "Левски". Тя разполага с необходимия, кадрови, управленски и организационен потенциал, за да поеме управлението на клуба и да го поведе към устойчиво развитие. Това е Тръст „Синя България“.

Вярваме, че всеки човек, които носи "Левски" в сърцето си, си дава сметка, че от днес, присъствието ни стадиона е решаващо за бъдещето."