на живо

Националният ни тим за бездомни измъчи Бразилия, продължава напред (ВИДЕО)

Българският "Отбор на надеждата" се класира за втората групова фаза на световното първенство

Българският "Отбор на надеждата“ завърши наравно 5:5 в редовното време срещу силния състав на Бразилия в мач от световното първенство по футбол за бездомни хора в Кардиф, Уелс. При изпълнението на дузпи латиноамериканците бяха по-точни и взеха 2 точки от двубоя, докато българските национали останаха с една, според регламента на състезанието.

С резултата от мача срещу трикратния световен шампион в турнира националите си осигуриха второто място в предварителна група 4 на Мондиала и във втората групова фаза ще срещнат фаворитите в шампионата Мексико и Чили.

По-рано през деня българският тим надигра състава на Словения с 9:1 и така съумя да завърши участието си в първата част от шампионата без да бъде победен в редовното време.

Двубоят с Бразилия беше изключително оспорван и в по-голямата му част на таблото беше изписано равенство. Първото полувреме завърши при резултат 3:3 с две попадения на капитана Иван Петров и едно на Васил Петров.

През втората част отборите си отбелязаха по още два гола, като точен за България отново беше Иван Петров. По регламент при равенство се изпълняват дузпи, докато един от двата тима вкара, а другият не успее. Първи за България изпълни Васил Петров, но вратарят на Бразилия успя да избие удара. Същевременно в ответната дузпа латиноамериканците бяха точни и взеха двете точки.

Тагове: