на живо

Националният отбор подсилен за квалификацията срещу Малта (ВИДЕО)

Нашите обещаха победа с добра игра

Националният отбор подсилен за квалификацията срещу Малта (ВИДЕО)

С българския национален отбор по футбол за Малта замина футболистът на ЦСКА Москва Георги Миланов, който пропусна контролата срещу Турция, загубена с 0:4. На разположение на селекционера Ивайло Петев за евроквалификацията ще бъде Александър Александров. В двубоя срещу Турция защитникът е получил травма, която обаче не се е оказала сериозна.

"Искам да видя нашите момчета така, както изглеждаха срещу Турция през първото полувреме. Аз съм сигурен, че ще изглеждаме добре и ще победим. Не виждам проблем в отбора. Първото полувреме играхме доста добре. После сбъркахме. Допуснахме три гола за десет минути, което беше в наша вреда и е нормално, след като допуснеш по такъв начин три попадения, да загубиш. Трябва да играем агресивно, атакуващо и да бележим голове. Не съм говорил с момчетата за предишния мач с Малта, но предполагам, че този двубой ще ги мотивира. В днешно време вече няма тотални аутсайдери. Когато не си концентриран, когато не си подготвен, можеш да загубиш от всеки един отбор. Ние трябва да сме готови за Малта и да излезем с нагласа, която ще ни помогне да победим", заяви Петев.

Националите обещаха срещу малтийците да покажат съвсем различен облик от този през второто полувреме на мача с Турция.

"Сигурен съм, че в Малта ще вкараме голове и ще си тръгнем с трите точки. Няма как загубата срещу Турция да не ни се отрази. Нормално е да има лека тежест. Но и сме мотивирани да отговорим на критиките, защото България има добър отбор. Може да не сме световна сила, но имаме добър отбор и можем да се преборим за третото място, което е нашата цел. Напрежение в отбора има, но това е нормално, когато се бориш за нещо. Напрежение няма само тогава, когато не играеш за нищо, но ние сега играем за България и е нормално да има напрежение", сподели Дяков.

При загуба на точки в петък вечерта националите ще се простят с шансовете си да завършат на даващото право на участие на бараж трето място в крайното класиране в групата.