на живо

Надал излиза срещу Григор с часовник за 1 млн. долара

Рафа носи цяло състояние на дясната си китка

AP

Рафаел Надал ще заработи внушителните 3,7 млн. долара, ако успее да спечели титлата на Откритото първенство на Австралия за 2017 г. Сумата е впечатляваща, но ще му бъде достатъчна да купи едва три броя от луксозния часовник, с който играе на първия за годината турнир от Големия шлем. Испанецът се подвизава на кортовете в Мелбърн с аксесоар за 910 хил. щатски долара.

Бижуто е дело на световно известната марка „Ришард Мил”. RM 27-02 е създаден специално за бившия номер 1 света. Рафа има дългогодишни отношения с швейцарски дизайнер. От 2010 г. той спонсорира левичаря. За почти 7 години Мил изработи няколко впечатляващи часовници за своя любимец в мъжкия тенис тур.

Очевидно последният от тях носи късмет на 14-кратния шампион в турнирите от Големия шлем. Изненадващо за всички анализатори Надал успя да достигне до полуфиналите на „Аустрелиън Оупен” през 2017 г. В тази фаза на надпреварата той ще срещне най-добрия ни тенисист – Григор Димитров. Двамата ще излязат един срещу на корта в петък от 10:30 ч. българско време.

Надал ще се опита да достигне до първия си финал в Австралия от 2014 г. насам, докато Гришо все още не е влизал в директен спор за титлата в някои от четирите най-силни турнира в тениса.

Рафа ще разчита RM 27-02 отново да му донесе успех. А също така и бижуто да не последва съдбата на часовника, с който игра на „Ролан Гарос” през 2012 г. В Париж аксесоарът му на стойност над 300 хил. долара, отново дело на „Ришар Мил”, бе откраднат.

Надал е сред малкото спортисти, които могат да се похвалят с персонално изработени за тях часовници от швейцарския дизайнер. Сред останалите щастливци са атлетът Йохан Блейк и голфърът Буба Уотс. Натали Портман, Силвестър Сталоун, Джеки Чан и певецът Фарел Уилямс също сверяват времето си „Ришар Мил”.