на живо

Надал на пътя на Григор към финала в Пекин

Единствената победа на българина над световния номер 1 е именно на този турнир

Reuters

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал е следващият съперник на Григор Димитров на полуфинал на турнира в Пекин. 

Испанецът победи Джон Иснър с 6:4, 7:6(0) американеца след час и 43 минути игра. Водачът в ранглистата при мъжете беше безапелационен, като върхът в представянето му беше победният тайбрек във втория сет, когато не даде възможност на съперника си да реализира точка.

Мачът от полуфиналите на турнира в Пекин, който най-вероятно ще се играе утре (7 октомври), ще бъде десети между двамата.

Предимството на Надал в сблъсъците им е очевидно. Испанецът има 8 победи срещу само 1 за Димитров. Тя обаче беше постигната от българина през миналата кампания именно в Пекин. Тогава Григор се наложи с 6:2, 6:4 над лекуващия контузия испанец.

Роденият в Хасково тенисист ще търси победата над именития си съперник на всяка цена, тъй като има да защитава точките за световната ранглиста от турнира. През миналото издание Димитров игра на финал в Пекин.

Последният сблъсък между Надал и българинът пък беше в началото на 2017 г. На полуфинал на Откритото първенство на Австралия, двамата сътвориха истинско тенис зрелище, което завърши с победа на испанеца с 3:2 сета.