на живо

Надал: Не мога да гарантирам, че ще играя на Откритото първенство на Австралия

Испанецът все още не е напълно възстановен от стара травма в крака

Reuters

Рафаел Надал не е сигурен дали ще вземе участие в Откритото първенство на Австралия по тенис. Това заяви самият той след демонстративния турнир в Абу Даби. 

Надпреварата беше първа за бившия номер 1 в света и носител на 20 титли от Големия шлем след повече от 130 дни, в които се възстановява заради стара травма в крака. За последно той игра през август във Вашингтон, но през миналата година пропусна "Уимбълдън", Олимпийските игри и Откритото първенство на САЩ. 

Снимка: Reuters

"Идеята е да бъда в Австралия и да дам 100% от себе си. Ако трябва обаче да съм честен към момента не мога да гарантирам това. Ще трябва да го обсъдя с екипа ми", каза Надал.

"Аз не играя за пари или за удоволствие. Предизвикателствата продължават да ме мотивират. Наслаждавам се на това или на процеса в преследване на целите. Нямаше да се завърна, ако не смятах, че още съм на ниво, за да съм сред най-добрите", добави той.

Снимка: Reuters

Матадора не е пропускал Откритото първенство на Австралия от 2013 г., когато също страдаше от контузия. Той спечели титлата в Мелбърн през 2009 г.

Рафаел Надал завърши сезона през 2021 г. като номер 6 в света.

Тагове:

Рафаел Надал