на живо

Надал: Омръзна ми! Има и по-виновни от Джокович!

Испанецът с първа победа на Откритото първенство на Австралия през 2022 г.

Reuters

Сагата между Новак Джокович и австралийското правителство досади на друга от звездите на корта в Мелбърн - Рафаел Надал. 

Испанецът, който също има в колекцията си 20 титли от Големия шлем, призова въпросите за депортирания сърбин да спрат. Той все пак защити своя конкурент, като заяви, че има и по-виновни от него.

"Не знам дали Джокович е трябвало да играе, но вече ми омръзна от всичко това. Преди седмица, когато спечели на първа инстанция, казах, че съм съгласен, защото решението е взето от съда. Те казаха, че всичко с визата му е наред. Вчера съдът сметна нещо различно, няма да говоря против правосъдието", каза Матадора. 

Снимка: Reuters

Докато Джокович се връща към Сърбия, след като визата му беше анулирана, Надал започна участието си на първия за годината турнир от Големия шлем с победа. Той се справи с Маркос Гирон в първия кръг след 6:1, 6:4, 6:2.

"Мисля, че в света на спорта, идеалът трябва да е най-добрите да играят в най-добрите турнири. Най-добре за всички щеше да е Джокович да играе. Не мога да кажа повече, защото ситуацията е много неясна. Винаги съм уважавал съперниците си. Така ти е по-лесно в съблекалнята. Чувстваш се по-щастлив. Новак не е изключение. Пожелавам му всичко най-добро. Ситуацията се усложни. Не мисля, че той е единственият, който е допуснал някаква грешка. Има и по-виновни от него. Бих искал той да играе на турнира", сподели още Надал.

Снимка: Reuters

В момента испанеца и Джокович имат равен брой титли от големия шлем - по 20. С толкова е и Роджър Федерер, който обаче пропуска Откритото първенство на Австралия заради контузия.