на живо

Надал пречупи Шварцман и е на финал в "Ролан Гарос" за четвърта поредна година

Джокович и Циципас определят съперника на Матадора

Рафаел Надал се класира за своя четвърти пореден финал на "Ролан Гарос"! Испанецът стигна до спора за трофея, след като спечели с 3:0 сета (6:3, 6:3, 7:6) срещу Диего Шварцман за 3 часа и 12 минути игра. Така Матадора си отмъсти на аржентинеца за поражението в осминафиналите на "Мастърс" турнира в Рим през септември.

Надал се наложи в първата част след пробиви във втория и четвъртия гейм. Помежду тях Шварцман спечели подаването на Рафа, но не успя да затвърди пробива.

Вторият сет също премина под диктовката на Надал, който успя да го затвори с пробиви в третия и оказалия се последен девети гейм.

Шварцман обаче не се предаде и превърна третата част в истинско зрелище. Двамата си размениха по два пробива в маратонски геймове, след което решиха спора с тайбрек. Там Надал продължи с отличното представяне на свой сервис и се наложи с категоричното 7-0.

Във финала Надал ще се изправи срещу победителя от двойката Новак Джокович (Сърбия) - Стефанос Циципас (Гърция). Легендарният испанец е устремен към 13-ти триумф в Париж. Ако го постигне, Надал ще запише и успех №100 на "Ролан Гарос".