на живо

Надал с лекота в третия кръг на Australian Open

Федерико Делбонис не затрудни световния номер 1

Reuters

Шампионът от 2009 година и лидер в световната ранглиста Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

33-годишният испанец победи аржентинеца Федерико Делбонис с 6:3, 7:6 (4), 6:1 за 2:32 часа.

Надал направи един пробив в първия сет. Втората част беше равностойна, двамата печелеха подаванията си, но в тайбрека испанецът поведе с 5:2 точки и спечели със 7:4. В третия сет Матадора стигна до нови два пробива и без проблеми затвори мача.

Рафа завърши с 33 печеливши удари, осем аса и 29 непредизвикани грешки.

"Труден мач се получи, загубих толкова много възможности на точките за пробив. Успях да спечеля тайбрека на втория сет, а в третия сет играх по-освободено", заяви Надал след мача.

В третия кръг испанецът, който миналата година загуби на финала от Новак Джокович, ще играе срещу своя сънародник Пабло Кареньо-Буста, който елиминира Петер Гойовчик (Германия) с 6:4, 6:1, 1:6, 6:4.

Снимка: Reuters

Надал се прояви и като голям джентълмен. При едно разиграване той удари без да иска с топката в главата момиче, което стоеше до мрежата. Испанецът изтича незабавно, за да провери как е детето, а след края на мача отново отиде и му се извини.