на живо

Надал отново се оказа прекалено добър за Димитров

Българинът отпадна на полуфинал в Пекин след девета загуба от испанеца

Getty Images

Григор Димитров отпадна на полуфинал в Пекин, след загуба с 1:2 сета (3:6, 6:4, 1:6) от световния номер 1 Рафаел Надал. Срещата продължи 2 часа и 19 минути.

Така миналогодишният финалист се размина с нов двубой за трофея, записвайки девето поражение от десет мача срещу Матадора.

Последният съперник на Надал в Пекин ще бъде победителят от втория полуфинал между Ник Кириос и Александър Зверев.

Снимка: Getty Images

Надал започна изключително стабилно на начален удар, докато Димитров изпита затруднения още във втория си сервис гейм. Испанецът се възползва от първата си точка за пробив и поведе с 3:1. 

Едва при 4:2 Григор спечели първа точка при начален удар на световния номер 1, като дори стигна до две възможности за връщане на брейка, но не се възползва подобаващо. Рафа спечели сета с 6:3.

Втората част започна катастрофално за Димитров, който допусна пробив на нула. Все пак той успя да притисне до стената испанеца на няколко пъти и в крайна сметка върна брейка за 3:3. Гришо вдигна нивото си на игра и с втори пробив за 6:4 спечели сета за 1:1.

Снимка: Getty Images

В началото на решителната трета част хасковлията допусна пробив и отново започна с ранно изоставане в резултата. Носителят на 16 титли от Големия шлем притисна българския си опонент, спечели най-дългия гейм в мача, и поведе с 3:0. 

При 4:1 26-годишният роден тенисист стигна до три възможности за пробив, но Надал ги отрази, показвайки класа в ключовите моменти. Испанецът направи още един брейк за крайното 6:1 и се класира за финала в Пекин.